De schrijver

“Elk mensenleven is zo uniek, dat het de moeite waard is het verhaal van dat leven vast te leggen. Voor anderen, maar vooral voor jezelf.”

Met wie krijgt u te maken, als u uw levensverhaal vertelt? Dat is belangrijk om te weten.

Mijn naam is Annerieke Dekker.    Ik heb een tekst- en communicatiebureau, ARD tekst en communicatie, en een passie voor het schrijven over mensen en relaties. Ik ben intens nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en waarom zij het leven leven zoals zij doen. Deze combinatie maakt het schrijven van levensverhalen voor mij een prachtige bezigheid.

Waarom wachten?

Mijn ambitie om levensverhalen te schrijven is ontstaan door het lezen van het boek ‘Spreker voor de doden’ van Orson Scott Card. De hoofdpersoon in het boek reist door diverse werelden om verhalen over overleden personen aan de nabestaanden te vertellen. Hij probeert daarmee de nagedachtenis van de overledene in ere te houden en daar waar misverstanden zijn, deze uit de weg te ruimen door het juiste verhaal te vertellen.

Dit zette mij aan het denken. Waarom wachten tot iemand overleden is? Dan kun je diegene niets meer vragen, kunnen onduidelijkheden soms niet meer opgehelderd worden. Bovendien vinden in elk mensenleven zoveel bijzondere ontwikkelingen plaats, dat het zonde is deze niet vast te leggen. Iedereen, uw nabestaanden, maar eventueel ook anderen, kunnen hiervan leren. Het leven wordt tenslotte niet voor niets geleefd.

 

Copyright 2011 - Ieder mens een verhaal