Aanpak

“Als vreemden kwamen zij elkaar tegen. Als vrienden vervolgden zij elk hun weg.”

In een kennismakingsgesprek bespreken we welke behoefte u heeft en hoe we daar het beste vorm aan kunnen geven. We bespreken of u een kort of een lang verhaal wilt laten vastleggen. Ik laat u zien hoe het boekje er uit komt te zien. We bespreken of u in het boekje foto’s wilt opnemen, of uw voorkeur uitgaat naar zwart-wit of kleur. En u geeft aan hoeveel exemplaren u van uw levensverhaal wilt laten maken. Dit kan variëren van één tot tientallen.

Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Het kan bij u thuis plaatsvinden, maar als u liever kiest voor een andere locatie, dan is dat ook prima.

Offerte en planning

Aan de hand van uw wensen maak ik na het kennismakingsgesprek een offerte en een planning.

Op gesprek

Als u akkoord gaat met de offerte kom ik één of meerdere keren bij u op gesprek. Aan de hand van vragen die ik stel, reizen we samen door de tijd en komen we tot de kern van het verhaal.

Meerdere vertellers

Meerdere mensen interviewen om een levensverhaal vast te leggen, behoort ook tot de mogelijkheden. Stel dat iemand overleden is. Dan kan het prettig zijn om zijn of haar levensverhaal uit meerdere monden op te tekenen. Het verhaal is dan een aandenken voor de nabestaanden.

Foto

Tijdens het gesprek, of de gesprekken, waarin u uw levensverhaal vertelt, maak ik – als u dat wilt – een foto van u, die in het boek gebruikt kan worden. Die foto illustreert de verteller op het moment dat het verhaal vorm krijgt.

Concepttekst

Als het schrijven van uw levensverhaal uit meerdere gesprekken bestaat, krijgt u telkens na een gesprek een concepttekst te zien. Uw reactie neem ik mee bij het schrijven van de volgende tekst, zodat er uiteindelijk een geheel ontstaat dat volledig naar uw zin is. Als alle teksten geschreven en gecorrigeerd zijn, wordt het levensverhaal vormgegeven en geprint of gedrukt.

Copyright 2011 - Ieder mens een verhaal