Spijkers in mijn huid

 

MS gezien vanuit twee werelden

Met trots heeft Judith van Leeuwen-Jans afgelopen maand haar boek gepresenteerd. Zij heeft het grotendeels zelf geschreven en toen dat niet meer ging, heeft Judith mij gevraagd het af te maken. Zij vertelt in Spijkers in mijn huid op een open, intense en vaak ook humoristische manier over wat zij meemaakt, nadat de ziekte bij haar is vastgesteld. Als wijkverpleegkundige is Judith gewend zorg te verlenen en nu is zij opeens de patiënt. Vanuit die rol leert zij op een heel andere manier naar haar vak te kijken.

Gedreven zorgprofessional als zij is, wil Judith met dit boek een bijdrage leveren aan nog betere patiëntenzorg. Zij neemt haar vakgenoten mee in de belevingswereld van de patiënt. MS-patiënten wil zij met het boek een hart onder de riem steken en hen handvatten bieden om meer de regie over hun leven (terug) te nemen.

Judith ontving in 2016 van het Nationaal MS Fonds de DreaMS Award, die haar in staat stelde het boek te realiseren. Zij heeft Spijkers in mijn huid in eigen beheer uitgegeven. Het is te bestellen op www.spijkersinmijnhuid.nl.

.

Copyright 2011 - Ieder mens een verhaal