Vallen, opstaan en gewoon weer doorgaan“Over mijn leven kun je wel een boek schrijven”, verzuchtte Guus Dekker
van Houten regelmatig. Haar gedachten gingen dan vooral naar de Tweede Wereldoorlog.

Samen met haar ouders, haar broertje en drie zussen vluchtte zij op haar achtste jaar eerst uit Rotterdam en kwam op diverse plekken in Nederland terecht.  Het gezin dacht rust te vinden in Arnhem, maar moest tijdens zware gevechten in 1944 opnieuw alles achter zich laten. Dit gaf genoeg stof tot vertellen.

Het verhaal van Guus Dekker is echter breder dan alleen de oorlog. Hoe zij opgroeide als oudste in een gezin van acht, veel ziektes overwon, haar huwelijk ervoer en hoe haar leven als moeder en vrouw eruit zag, komt in haar levensverhaal naar voren.

 

Copyright 2011 - Ieder mens een verhaal